شیشه سکوریت ، عملیات مقاوم سازی شیشه

شیشه سکوریت ، عملیات مقاوم سازی شیشه

یکی از دغدغه های استفاده از شیشه در فضاهای مختلف، موضوع شکستن شیشه است. دغدغه ای که از ابتدای پیدایش شیشه وجود داشته و تا امروز هم وجود دارد. اما امروزه راه حلی مناسب برای آن پیدا شده است. ابتکاری به نام شیشه سکوریت که طریق وارد کردن حرارت به قطعات شیشه در کوره های مخصوص، مقاومت شیشه را تا ۵ برابر افزایش میدهد. این عملیات اصطلاحا دیاموند نام دارد.

قیمت شیشه سکوریت

قیمت شیشه سکوریت تحت تاثیر عوامل متعددی قرار میگیرد. اندازه و ضخامت شیشه تاثیر زیادی در قیمت دارد. شیشه های بزرگتر و ضخیمتر هزینه بیشتری دارند. جنس و کیفیت شیشه نیز تعیین کننده قیمت است. شیشه سکوریت با کیفیت و مقاومت بالا معمولا گرانتر است.

عوامل دیگری مانند نوع پوشش محافظ، عملکرد حرارتی و صوتی، ویژگیهای ضد خراش و ضد UV نیز قیمت را تحت تاثیر قرار میدهند. همچنین، عوامل بازاری مانند عرضه و تقاضا و رقابت نیز میتوانند قیمت را تغییر دهند. بنابراین، قیمت شیشه سکوریت متغیر است و باید با توجه به موارد فوق تعیین شود. جهت اطلاع از جدیدترین قیمت شیشه سکوریت با کارشناسان فروش ایران بالکن تماس بگیرید.

مزایای شیشه سکوریت

  1. ایمنی بالا
  2. مقاومت بالا در برابر ضربه و شکستگی
  3. جلوگیری از آسیب به افراد در صورت شکستن
  4. مقاومت در برابر حرارت و تغییرات جوی
  5. مقاومت در برابر نفوذ آب و بخار
  6. جلوگیری از نفوذ گازها و بوها
  7. شفافیت بالا و انتقال نور بهتر
  8. مقاومت در برابر خراش
  9. قابلیت شیب دهی و استفاده در ساختمان های مدرن و متفاوت
  10. قابلیت تولید در ابعاد و ضخامتهای مختلف
  11. طراحی زیبا و استفاده در دکوراسیون داخلی
  12. مقاومت در برابر اشعه UV و حفظ رنگ و شفافیت برای طولانی مدت

 

راه های تشخیص شیشه سکوریت از شیشه معمولی

تشخیص شیشه سکوریت از شیشه های معمولی، میتواند به روش های زیر انجام شود:

  • تست حرارتی
  • آزمایش ضربه
  • برش شیشه با الماس
  • لبه های قاب شیشه

توجه داشته باشید که این روش ها ممکن است به تنهایی نتایج قطعی نداشته باشند. بهتر است با کمک یک تکنسین ماهر یا تولید کننده شیشه مشورت کنید.

تست حرارتی

شیشه سکوریت معمولا دارای خواص حرارتی بالا است. با استفاده از یک فندک یا منبع حرارتی کوچک، میتوان نقطه ای را روی سطح شیشه بسوزانید. اگر شیشه سکوریت باشد، به سادگی گرم نمیشود اما شیشه معمولی با استفاده حرارت ملایم نیز گرم میشود.

آزمایش ضربه

با استفاده از یک شیشه معمولی و یک شیشه سکوریت، با اعمال ضربه ملایم به هر دو شیشه، خواهید دید که شیشه سکوریت به راحتی امکان شکستن ندارد. در حالی که شیشه معمولی به صورت قطعات تیز شکسته میشود.

برش شیشه با استفاده از الماس

سطح شیشه را با الماس شیشه بری، برش دهید. شیشه سکوریت توسط الماس، برش داده نمی شود اما شیشه های معمولی به راحتی شکسته و خش برداشته میشوند.

لبه های قاب شیشه

خوب به لبه های قاب شیشه نگاه کنید. انگشت خود را با احتیاط و به آرامی در امتداد حاشیه بکشید. اگر لبه صاف و گرد باشد، به احتمال زیاد شیشه ایمن و مستحکم است و از این طریق تشخیص دهید شیشه مورد نظر سکوریت میباشد. در غیر اینصورت از نوع شیشه های معمولی است.

عملیات دیاموند بر روی شیشه

این فرآیند بدین گونه است که در کارگاه ابتدا قطعات شیشه در اندازه های دلخواه با دستگاه های مخصوص برش داده میشوند. سپس روی شیشه های برش خورده عملیاتی تحت عنوان “دیاموند” صورت میگیرد.

بعد از عملیات دیاموند، قطعات شیشه از قسمت لبه ها روی غلطک های مخصوص کوره قرار میگیرند و به صورت افقی وارد کوره میشوند و حرارت با دمای ۷۰۰ درجه سانتی گراد را تجربه میکنند.

این دما اصطلاحاً دمای نرم شدن شیشه است. پس از آنکه تمام سطح شیشه به دمای مورد نظر رسید، بلافاصله با استفاده از دستگاه مخصوصی از دو طرف زیر و رو، دمای بسیار سردی به سطح شیشه دمیده میشود. این عملیات اصطلاحاً شوک حرارتی گفته میشود.

در اثر این عملیات، در مرکز شیشه همچنان مولکول ها در اثر گرمای شدید در حال جنبش هستند، اما سطح شیشه کاملاً سرد و یخ است. همین عمل باعث ایجاد تنش های مولکولی در مرکز شیشه شده و سبب استحکام هرچه بیشتر آن نسبت به قبل میشود. به طوری که مقاومت شیشه بعد از انجام عملیات دیاموند، ۵ برابر شیشه معمولی ارزیابی شده است.

به منظور ایجاد دمای ۷۰۰ درجه و نرم کردن شیشه، از دو نوع کوره استفاده میشود. کوره هایی که به نام های “المنتال” و “کانوکشن” معروف هستند. در کوره های المنتال عملیات انتقال گرما به شیشه از طریق المنت های مخصوص صورت میگیرد.

همین عملیات در کوره های کانوکشن که سیستم پر هزینه تری دارد، به این صورت انجام میشود که هوای داخل کوره به صورت یکنواخت به اندازه مورد نظر گرم میشود، سپس حرارت به صورت یکپارچه به تمامی جرم شیشه منتقل میشود. در نتیجه سکوریت یکدست تر و با کیفیت تری تولید میشود.

نکات بسیار مهم سکوریت کردن شیشه

شیشه ها، همانطور که گفته شد در کوره های مخصوص المنتال و کانوکشن، تحت حرارت بالا قرار میگیرند و سپس با انجام عملیات خنک سازی و شوک حرارتی، از ۵ برابر مقاومت در مقابل ضربه برخوردار میشوند.

البته باشد توجه داشت که کلیه فرآیند اندازه گیری و برش زدن شیشه، میبایست قبل از عملیات سکوریت کردن شیشه و فرستادن به داخل کوره و شوک حرارتی انجام شود. چراکه شیشه های سکوریت شده، قابلیت برش زدن ندارند.

علاوه بر اندازه گیری و برش زدن، هر گونه عملیات زیباسازی و طرح زدن و دکوراتیو کردن نیز باید قبل از عملیات سکوریت کردن شیشه انجام شود.

به طور کلی قبل و بعد از سکوریت کردن شیش، بایدها و نبایدهایی وجود دارد که آنها را لیست نموده ایم.

عملیات قبل از شیشه سکوریت

  • اندازه گیری
    انجام هرگونه اندازه گیری و مشخص کردن ابعاد شیشه باید قبل از عملیات سکوریت کردن شیشه ها انجام شود. چرا که شیشه سکوریت شده قابلیت اندازه گیری به منظور برش را ندارد.
  • برش زدن
    هرگونه برش زدن و تقسیم برش به اندازه دلخواه میبایست قبل از فرآیند سکوریت کردن شیشه صورت بگیرد. زیرا بعد از عملیات سکوریت، شیشه قابلیت برش زدن را نخواهد داشت.
  • رفلکس کردن
    رفلکس که نوعی عملیات زیبا سازی و بخشیدن جلوه هنری محسوب میشود، باید قبل از عملیات سکوریت کردن شیشه بر روی آن انجام شود.
  • چاپ طرح روی شیش
    انجام هرگونه چاپ آرم و یا طرح هنری، باید قبل از ورود شیشه به کوره و آغاز عملیات سکوریت سازی، بر روی شیشه انجام گیرد.
  • لعاب و لاک زدن بر روی شیشه
    لعاب و لاک خوردن سطح شیشه نیز باید قبل از فرستادن شیشه ها به داخل کوره و سکوریت شدن شیشه صورت گیرد. چراکه شیشه سکوریت شده قابلیت لاک خوردن و لعاب ندارد.

برخی فرآیندهای دیگر مربوط به بعد از عملیات سکوریت بر روی شیشه ها هستند.

عملیات بعد از شیشه سکوریت

  • عملیات لمینت کردن

عملیات لمینت کردن یکی از راه های افزایش ایمنی شیشه است. این عملیات باعث میشود که شیشه علاوه بر برخورداری از خاصیت سکوریت، این قابلیت را هم داشته باشد تا هنگام شکستن، قطعات از یکدیگر جدا نشده و به اطراف پرتاب نشود.

این ویژگی در واقع در اثر چسباندن لایه های مختلف شیشه به وسیله طلق های PVB به وجود می آید. در مواقعی که برای بعضی از مصارف، ایمنی بسیار بالایی مد نظر کارفرما باشد، برای لایه های میانی از شیشه سکوریت استفاده میشود. در این راستا، لمینت کردن شیشه ها در صورتی که لازم باشد از شیشه سکوریت استفاده شود، باید بعد از سکوریت کردن، انجام شود.

  • سند بلاست کردن شیشه

در بعضی موارد، شخص سفارش دهنده بنا بر دلایلی و با توجه به کاربری شیشه مورد نظر، مثلا بالکن یا دیگر مواردی که از شیشه بالکن استفاده میشود، شیشه از نوع مات سفارش میدهد. شیشه مات انواع مختلفی دارد. نوعی از آن که از زیبایی و ظرافت بیشتری نسبت به سایرین برخوردار است، با نام تجاری “شیشه سندبلاست” شناخته میشود.

عملیات سندبلاست توسط دستگاه های مخصوصی انجام میشود. روند کار به این صورت است که بر روی شیشه سکوریت شده، شن های مخصوصی با درجه فشار به خصوصی که مختص عملیات سندبلاست است پاشیده میشود. پاشیدن این شن ها منجر به ایجاد خراش های مختصری روی سطح شیشه میشود.

در اثر این خراش های سطحی، لایه نازکی از سطح شیشه برداشته میشود و سطح شیشه نمای خاصی پیدا میکند. لازم به ذکر است که برای ایجاد طرح بر روی شیشه از طریق روش سدبلاست، باید قبل از شروع عملیات شن پاشی، طرح مورد نظر با استفاده از دستگاه خاصی روی شیشه نقش زده شود.

قسمت هایی که نیاز به مات شدن ندارند، مشخص شده و توسط لایه چسبی مخصوص پوشانده شود. سپس عملیات مات سازی توسط دستگاه سندبلاست آغاز شود. پس از اتمام عملیات، برچسب ها از روی شیشه برداشته میشوند و قسمت های مورد نظر صاف و صیقلی باقی مانده و سایر قسمت ها مات شده اند.

برای آشنایی با کلیه محصولات شیشه ای که به صورت سکوریت تولید میشوند از جمله شیشه بالکن ریلی و شیشه ویترین کشویی و نیز کسب اطلاع از قیمت شیشه سکوریت برای بالکن میتوانید با کارشناسان توانمند شرکت ایران بالکن در تماس باشید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته بندی


    پروژه ها


    نمونه شیشه بالکن

    اطلاعات تماس


    ساعات کاری


    شنبه
    9:00 تا 18:00
    یک شنبه
    9:00 تا 18:00
    دو شنبه
    9:00 تا 18:00
    سه شنبه
    9:00 تا 18:00
    چهار شنبه
    9:00 تا 18:00
    پنج شنبه
    9:00 تا 18:00
    جمعه
    تعطیل